День захисника України

2018-10-11

Напередодні Дня захисника України, 14 жовтня, у КЗ»Пархомівський НВК ЗОШ І-ІІІ ст./с» було проведено святкову конкурсну програму «Зростаємо мужніми» за участю учнів 5-7 класів. Мабуть, немає жодного хлопчика, який би не мріяв стати надійним захисником Вітчизни. Та й готувати себе до нелегкої служби в армії треба ще з дитинства. Метою конкурсу було організувати активне й змістовне дозвілля учнів 5-7 класів; сприяти патріотичному вихованню школярів; спонукати особистість до осмислення себе як частинки великого українського народу; пробуджувати національну самосвідомість; формувати ціннісне ставлення до інших людей, виховувати почуття колективізму; розвивати розумові і фізичні здібності, кмітливість і спритність.

У вступному слові Короленко Л.В.(класний керівник 7 класу) підкреслила, що історія нашої армії не заплямована, бо українські вояки ніколи не були агресорами. а добросовісно виконували почесну місію – захищали рідну землю, що роблять і тепер.

Дівчатка – школярочки відчеканили неповторні рядки невимушених дитячих щирих побажань своїм одноліткам.

І, нарешті, три команди «Дужі» , «Силачі» та «Сміливі» , нагадавши присутнім, що всі вони козацького роду діти, відважні і рішучі, розпочали «запеклий бій», але не кулаками, а дружно змагаючись. Хлопчики емоційно, із задоволенням демонстрували свою повсякденну дитячу непосидючість, доброзичливу веселу вдачу, сміливість і кмітливість у цікавих, насичених великим патріотичним підґрунтям, конкурсах «Ні кроку назад!», «Неслухняний снаряд», «Влучи у ціль», «Наш солдат розумом багатий», «Прикордонники та порушники», «Побратими» та багато інших.

Втому знімали музичними паузами. З дитячих вуст линули до глядачів пісні про єдину неньку-Україну, про добро, яке має бути сильніше зла, про щасливе майбутнє Вітчизни.

Неабияку акторську майстерність продемонстрували учні Савка В. та Осідач А.. Вони сценічно, з великим почуттям гумору, але в той же час і глибоко патріотично, розказали життєву історію про те, як син з нетерпінням і гордістю якнайшвидше прагне нести службу в армії, а матір, сповнена страху за долю своєї дитини, всіляко намагається застерегти його від небажаних наслідків солдатських буднів.

Після того, як «помірялися силами» капітани, об’єктивний підсумок протистоянню трьох команд підбило уважне журі. Перемогла дружба. Хлопці пообіцяли вирости мужніми, сильними, надійними і завжди бути опорою своєї сім’ї та народу.

По закінченню свята побажали всім представникам чоловічої статі козацької мужності, дідівської гідності, батьківської мудрості, непохитної сили волі та віри у власні сили, а нашій державі – мирного неба, благополуччя та процвітання.

Дирекція школи, батьківський комітет вручили майбутнім захисникам Батьківщини подарунки та гостинці.

Із піднесеним настроєм, із виром емоцій, із гордістю в душі за наш народ, із вірою в перемогу покидали присутні зал.

Короленко Л.В.



Кiлькiсть переглядiв: 170

Коментарi